plakát duben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výtvarná sobotní randez -vouse vznikly jako součást letošního projektu Studia paleta, který je letos zaměřen na díla německého spisovatele Michaela Ende, který je jedním z nejpopulárnějších autorů 20. století, v oblasti dětské fantazy literatury. Jeho knihy jsou bránou do nekonečných prostor lidské fantazie a vizuální tvorby. Z jeho tvorby jsme vybrali dvě nejznámější knihy „Nekonečný příběh“ a „ Děvčátko Momo a ukradený čas“. Společným mottem obou příběhů je kombinace reality a fantazie, realita díla je zrcadlem našeho světa, cena vzpomínek a důležitost imaginace, místo člověka v technologické a konzumní společnosti, vyděděnost obou hlavních postav. Autorův dokonalý způsob popisu děje a místa umožňuje nádherně zpracovávat nejen jeh texty, ale také inspiruje k vlastním tvůrčím námětům. Úkolem našeho projektu je prohloubit pozitivní vztah k literární a umělecké tvorbě a zapojit do toho také rodiče a okolí dětí. Proto jsme se také rozhodli otevřít paletu dětem, které nemají čas či příležitost chodit do palety, rodičům, kteří mají chuť tvořit společně se svými dětmi a také pracovat v delších časových intervalech, kdy budeme moci dělat složitější projekty. Vznikly tak víkendové výtvarné dílny a doufáme, že se budou všem líbit.

První sobotní   randez-vous –   divadýlko v krabici  dopadlo nad očekávání  dobře, stejně tak jako i  KVĚTY z PET lahví  a GRAFICKÁ DÍLNA, a tak se těšíme již čtvrté výtvarné setkání v sobotu 23. dubna 2016.

Tentokráte bude tématem dílny MASKA – SKLÁDANÝ OBRAZ – MOZAIKA. Dílnu povede a opět se na všechny těší lektorka Hanka Šromová.

divadýlka v krabici

paletka 024

grafici2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pro pořádek připomínáme, že dílničky se mohou zúčastnit všechny věkové skupiny, rodiče s předškolními a školními dětmi a jejich prarodiče a to v odpoledních hodinách od 14 hodin do 18 hodin.